Program Akademije trčanja

Atrčanja SP

Akademija trčanja Slavko Petrović  je prva akademija trčanja u Hrvatskoj. Premda u njoj treniraju i početnici ona je više nego škola trčanja, jer nam je cilj profesionalne tajne trčanja podijeliti sa trkačima amaterima.

Svojim znanjem naši treneri žele trčanje približiti svima vama i učiniti ga što je moguće lakšim, a samim time i poboljšati vaše trkačke mogućnosti (napredna grupa) ili ih tek razviti (početnička grupa).

S našim trenerom i voditeljima dobit ćete profesionalnu komponentu u vašem treningu jer trčanje nije samo trčanje što god neki mislili, već postoji cijela znanost iza toga – od pravilnog zagrijavanja, istezanja, metodike trčanja, doziranja treninga, odmora, prehrane i sl.

 IME:

Akademija trčanja Slavko Petrović nosi ime jednog od najboljih  atletičara na srednje i duge pruge i najboljih trenera u Hrvatskoj, dakle renomiranog stručnjaka kada je riječ o disciplini trčanja na srednje i duge pruge; koji iza sebe ima niz najvećih domaćih i međunarodnih uspjeha kako osobno tako i sa atletičarima (LISA NEMEC, MATEA PARLOV KOŠTRO, NIKOLINA STEPAN, DANIJEL FAK, ZORAN ŽILIĆ). Akademija nosi njegovo ime i kao garanciju dosadašnjeg i budućeg uspjeha.

AKADEMIJA … upravo i ovaj naziv upućuje da smo se izdigli od ostalih škola trčanja čime ističemo svoju razliku u pristupu i kvaliteti.       

 Kome je namijenjena Atrčanja SP?

 Akademija trčanja je namijenjena za sve trkače početnike koji žele:

 • ući u svijet trčanja uz stručno vodstvo
 • grupe, način rada i tempo prilagođen početnicima
 • trenirati i družiti se sa ekipom

Program akademije trčanja za početnike traje osam mjeseci (ožujak-listopad) i polaznike postepeno uvodi u svijet rekreativnog trčanja.

Akademija trčanja je namijenjena za sve napredne trkače koji žele:

 • brži napredak svojeg trčanja
 • osjetiti znatno poboljšanje rezultata svog trčanja
 • trenirati uz vodstvo profesionalaca na svjetskoj i olimpijskoj razini
 • žele u budućnosti istrčati polumaraton ili maraton kao nikada do sada, „New York City Marathon here we come“!

Upravo zato je ATrčanja  više nego škola trčanja jer ćete učiti tehnike i tajne trčanja od najboljih u Hrvatskoj.

Što nas čini posebnima:

 • Stručni i profesionalni pristup (s vama rade isključivo profesionalni trener specijaliziran i licenciran za srednje i duge pruge (5km, 10km, polumaraton i maraton)
 • TRENINZI 3 x tjedno
 • MALE GRUPE (max. 15 polaznika, grupe se formiraju vodeći računa o mogućnostima pojedinih polaznika)
 • INDIVIDUALIZIRANI PRISTUP (posebna ponuda za one naprednije koji žele osobni pristup)
 • SVLAČIONICE (nudimo mogućnost presvlačenja i tuširanja u klupskim prostorima)
 • OBITELJSKI PAKETI (nudimo mogućnost Atletskog vrtića za vašu djecu)
 • Majicu Atrčanja SP na dar
 • Diplomu za uspješan završetak akademije
 • Povoljnije kotizacije na domaćim utrkama
 • Stručna predavanja (teme: metodika treninga, tehnika trčanja, prehrana, sportska oprema)
 • Organizacija odlazaka na domaće i međunarodne utrke
 • Organizacija ATLETSKIH KAMPOVA u HR i inozemstvu
 • TVRTKE & ATrčanja
  • Paušalno plaćanje (preko 11 polaznika i više -20%)
  • Povoljnije kotizacije na domaćim utrkama
  • Poticanje zajedništva tvrtke i timskog duha kroz pripreme zaposlenika na B2B i dr. utrke

CILJ:

Tjelesna aktivnost, je osnovna ljudska biološka potreba, a predstavlja neophodnu vrijednost s ciljem postizanja i održavanja fizičkog i mentalnog zdravlja. Stoga je obveza svakog pojedinca, pa i društva u cjelini brinuti o tjelesnom stanju.

Suvišno je govoriti o nedostatcima koje suvremeni pretežno sjedilački način života i rada donosi te s kakvim se dugoročnim zdravstvenim posljedicama suočavamo zbog nedovoljne fizičke aktivnosti. Stoga nam je cilj da uz naš stručan nadzor promijenite svoj sjedilački život.

Pored svakodnevnog rada sa hrvatskim reprezentativcima i olimpijcima, naši treneri su se odlučili na pokretanje Akademije trčanja kako bi svojim znanjem dodatno pomogli svima onima koji se žele priključiti trkačkom pokretu. Svima koji žele promijeniti svoj “sjedalački” život ili  jednostavno poboljšati svoje trkačke sposobnosti.

POČETAK Atrčanja SP: 07. 03. 2024. (četvrtak) u 18:00 sati

TERMINI:                          Utorak, četvrtak u 18:00 sati

                                           Subota u 09:00 sati       

MJESTO:                            Park šuma Maksimir (Zagreb)

CIJENA:                             35 €Osnovni paket

PRIJAVA:                            https://akademijatrcanja.hr/upisi-2023/

UVJETI:                              U Atrčanja SP mogu se upisati svi stariji od 15 godina (maloljetni polaznici pri upisu trebaju suglasnost roditelja)

TERMINI TRENINGA:

Treninzi se održavaju UTORKOM, ČETVRTKOM u 18:00 sati, te SUBOTOM u 09:00 sati. Treninzi u pravilu traju nešto više od 1 sat. U ljetnim mjesecima kada za topli i dani budu duži termine treninga ćemo pomaknuti radnim danima u 19:00 sati.

MJESTO TRENINGA:

Park šuma Maksimir općenito je jedno od najljepših mjesta u gradu Zagrebu, a idealno je za trčanje i za provođenja treninga. Nudi mnoge prednosti u odnosu na druge lokacije u gradu. Nabrojati ćemo samo neke: čisti zrak daleko od gradskog prometa, prelijepa priroda, ravne i umjereno brdovite staze, pogodna podloga, označene i izmjerene staze prelijepa okolica, – zbilja rijetkost u Zagrebu. Konačno, u parku Maksimiru treniraju i svi hrvatski olimpijci na srednje i duge pruge.

TRENER i VODITELJI:

U atletici još od 1993., ljudi zaslužni za pokretanje Akademije trčanja “Slavko Petrović” su svakako naš trener Slavko Petrović (glavni trener u atletskom klubu “Svetice” i voditelji Matea i Zoran.

Glavni osnivač Slavko Petrović je u maksimirskoj šumi pretrčao više od 50.000km. Da dobro ste pročitali. Za bolju usporedbu, opseg planeta Zemlje je otprilike 40.000km

Slavko Petrović

Trener za srednje i duge pruge u AK Svetice, iako u trkačkoj mirovini i dalje je aktualni rekorder Hrvatske.

Izdvojeni uspjesi kao atletičar:

 • Iako već godinama ne trči profesionalno i dalje je aktualni rekorder Hrvatske na 10.000 m, 10km, te 15.000 m
 • Prvak Hrvatske preko 40 puta
 • Trčao je na svjetskom i europskom prvenstvu
 • Finalist Univerzijade
 • Finalist mediteranskih igara
 • Juniorski ekipni prvak Europe (tada je čak istrčao dvije utrke u razmaku od 40minuta)
 • Izdvojeni uspjesi kao trener:
 • Kao trener je sudjelovao na Olimpijskim igrama u Londonu
 • Njegovi atletičari su višestruki prvaci i reprezentativci Hrvatske

Voditelji: 

TRENINZI:

Treninzi se odvijaju u bitno manjim skupinama nego u drugim školama trčanja, a  prilagođeni su svakom pojedincu.

Pri upisu svaki će polaznik naznačiti da li je početnik, povremeno ili redovito trči. Trener u prvih par treninga procjenjuje fizičku spremu svakog pojedinca te mu prilagođava trening raspoređujući ga u određenu „jakosnu“ grupu trkača.

Grupe ne prelaze 15 polaznika što treneru i voditeljima u početnoj grupi daje mogućnost da se odmah posvete svakom pojedinom trkaču i na taj način prate napredak svakog pojedinca. Početna grupa ima svog voditelja koji trči s njom, predvodi i pokazuje vježbe te vodi računa da se trening provede prema planu.

Početnici kreću trenirati kombinacijom trčanja i hodanja da bi s vremenom kako napreduju smanjivali dužinu hodanja a povećavali dužine trčanja. Cilj je da nakon 2-3 mjeseca početnik može istrčati 3-4 km u komadu.

Povremeni i redoviti polaznici kombinacijom raznih vrsta treninga napreduju prema zadanom cilju povećavanjem duljine i vremena trčanja i povećavanjem tempa.

Treninzi osim raznolikog  trčanja sadrže i druge elemente bitne za cjelokupan napredak polaznika a sastoje se od: razgibavanja, istezanja, vježbe snage, metodike, vježbe za stopala, vježbe za prevenciju ozljeda i sl.

Treninzi se ne otkazuju zbog lošeg vremena, jer kako kažu „nema lošeg vremena već loše opreme“. Bitno se samo na vrijeme pripremiti i prikladno obući za vremenske uvjete u kojima trčimo.

STRUČNA PREDAVANJA: Stručna predavanja se organiziraju tijekom trajanja akademije a teme koje se obrađuju su: metodika treninga, tehnika trčanja, prehrana, sportska oprema i sve ostale teme koja vas zanimaju … a mnoga od njih možete već sad pročitati na https://3sporta.com/pitaj-trenera-zanimalo-vas-je-kad-je-puls-previsok-je-li-trcanje-na-traci-nadomjestak-za-trcanje-vani-i-kako-se-vratiti-u-formu-nakon-gripe/

UTRKE:

Od početnika do naprednih, većina naših polaznika rado sudjeluje na utrkama diljem Hrvatske i šire. Međutim, neki ipak trče i treniraju za svoj gušt bez da žele ići na utrke; a ima i onih koji vole putovati i  idu na sve utrke.

Atrčanja SP organizira zajednički odlazak na više utrka godišnje: ZG cener, Karlovački cener, Šibenska četvorka, Zadarski polumaraton i sl. Popis utrka na kojima sudjeluju naši polaznici je zaista velik.

ZABAVA:

Rekreativno trčanje (trening) treba svakako imati u sebi dozu zabave. Kod nas je u Atrčanja SP zabavno i poslije treninga uz redovita druženja i  osvježavajuće piće.. Zabave i super druženja ne nedostaje i na organiziranim utrkama, rođendanima i feštama u klubu, a konačno i na završnom domjenku pri dodjeli diploma.

ATSP  12 mj.

Naravno za one koji žele nastaviti trčati tokom cijele godine i u zimskim mjesecima Atrčanja SP se nastavlja. Iznenadili bi ste se koliki broj naših polaznika na kraju trči tokom cijele godine. Posebno smo ponosni na sve njih koji su trčanje toliko zavoljeli da ih ni niske temperature niti snijeg ne sprečavaju nastaviti trčati jer bez toga više ne mogu.

Polaznicima koji ulaze u ozbiljnije treninge i postignu zapaženije rezultate nudimo mogućnost učlanjenja i nastupanja za naš Atletski klub SVETICE.

ATSP za TVRTKE:

Obzirom na činjenicu da se sve više zaposlenika u tvrtkama želi baviti trčanjem i sportskim aktivnostima, osmislili smo program Akademije trčanja Slavko Petrović  za tvrtke, koji za cilj ima:

 • podizanje kvalitete upravljanja zaposlenicima kroz jačanje timskog duha, lojalnosti poduzeću i povećanje učinkovitosti zaposlenika na radnom mjestu te
 • jačanje imidža i prepoznatljivosti poduzeća kao društveno odgovornog poslodavca kroz sudjelovanje u utrkama kao što Plitvički maraton i B2B utrkama.

Uz trajno obrazovanje i usavršavanje, formula uspješnih poduzeća u poticanju izvrsnosti zaposlenika jest dugoročno ulaganje u njihovo tjelesno i mentalno zdravlje. Kako biste povećali zadovoljstvo i angažman zaposlenika, uključite ih u aktivnosti koje nudimo, a koje će neosporno utjecati na prevenciju stresa i bolje balansiranje njihova privatnog i poslovnog života.

Bolje nas upoznati i pratiti možete na:

https://www.facebook.com/akademijatrcanja/