Trčanje i trening SNAGE

Trčanje i trening snage se kombiniraju kako biste postigli optimalne rezultate i održali cjelokupnu kondiciju.

Ovo su samo neke od prednosti:

Prevencija ozljeda: Snažnije tijelo je otpornije na ozljede. Jačanje mišića oko koljena, kukova i gležnjeva učvršćuje i stabilizira zglobove, te tako smanjuje opasnost od uobičajenih ozljeda pri trčanju. Mišićna snaga i stabilnost omogućuju bolje apsorbiranje sile pri svakom koraku, smanjujući opterećenje zglobova i rizik od boli ili ozljede.

Poboljšana biomehanika i ekonomičnost trčanja: Trening snage poboljšava ekonomičnost trčanja tako da koordinira mišiće i povećava učinkovitost. Jači mišići zahtijevaju manje energije za isti zadatak, omogućujući dulje i brže trčanje. Poboljšanje biomehanike rezultira učinkovitijom upotrebom energije, što znači manje gubitka energije i brže trčanje. Čak su i utrenirani trkači na duge pruge pokazali poboljšanja do 8% u ekonomičnosti trčanja nakon treninga snage.

Stabilnost trupa: Trup je ključan za stabilnost tijela. Jačanje mišića lumbalnog dijela leđa, zdjeličnog pojasa i kuka pomaže kontrolirati pokrete u donjem dijelu trupa i stabilizira kralježnicu. Stabilan trup je važan za rotacijske pokrete, posturu i ravnotežu.

Zdravstvene prednosti: Trening snage povećava otpornost organizma, gustoću kostiju, lučenje testosterona i smanjuje rizik od ozljeda. Također poboljšava cjelokupno zdravlje, uključujući smanjenje kolesterola i poboljšanje kvalitete sna.

Stoga je svakako za preporučiti uvrstiti trening snage u svoju tjednu rutinu, naravno bez ugrožavanja rasporeda trčanja. Za početak trening snage se može izvoditi koristeći vlastitu tjelesnu težinu. Usredotočenost treba biti na funkcionalne vježbe koje angažiraju cijelo tijelo.

P.S. Za sva dodatna pitanja se možete javiti na email akademija.trcanja@gmail.com ili broj telefona 099/ 789 2002
Prijavite se u akademiju trčanja ispunjavanjem prijavnog obrasca ili telefonom na 099/ 789 2002.